Skip to content Skip to footer

Vraag en antwoord

Hier kun je vragen stellen. Wij zullen deze zo spoedig mogelijk beantwoorden.

 

Hartelijke groet,

Jeffrey en Mandy.

20 Comments

 • By Monique
  Posted 16 januari 2021 08:21 0Likes

  Hallo Mandy en Jefrey,
  Heerlijk om nu in Costa Rica te zitten, geniet ervan.
  Mijn vragen: als je een abonnement neemt wat zijn de voorwaarden, zoals wat is de weer opzegtermijn, hoe lang moet je minstens abonnee zijn?

  • By Jeffrey van den Dolder
   Posted 18 januari 2021 18:33 0Likes

   Hoi Monique, Dank voor je bericht.
   Er zitten geen haken/ogen aan het Mindtraining-abonnement, want daar houd ik persoonlijk niet zo van. Je kunt dus ten allen tijde opzeggen.
   Het Mindtraining abonnement is momenteel beschikbaar, deze Mindtrainingen doen echt wonderen voor het welbevinden, zelfbeeld, gezondheid, mindset en je resultaten in je leven.
   Deze digitale high-tech zelfhypnoses maken gebruik van de nieuwste inzichten uit de neuro-wetenschap en programmeren in slechts 10 minuten per dag nieuwe neuronenpaden. Hierdoor ontstaan er onbewuste nieuwe routines die vervolgens 95% van je dag bepalen en verbeteren. (gezondheid, zelfbeeld, financieel succes, zelfvertrouwen enz) Het is geweldig!

   Het grote Lijfkracht-abonnement waarin ik heel veel weggeef over het opwekken van, bundelen van en werken met lichaamseigen energie; het zelfgenezend vermogen, psychosomatiek, behandeltechnieken, coachingsvaardigheden enz. gaat men aan voor 12 maanden. Je vindt hier o.a de psychosomatiek én behandeltechnieken van: Nek, rug, schouders, bekken, maag, darmen, lever, galblaas, nieren/blaas, psoasspier, schedelnaden, voeten, hormoonhuishouding, lymfen en nog zoooveeeel meer 🙂
   Dit is waar de echte magie begint 🙂

   Hartelijke groet,
   Jeffrey

 • By Trudy Verweg
  Posted 17 januari 2021 15:46 0Likes

  Beste Jeffrey, ik kreeg de link voor de 30 dagen mindtraining van Wiebke Fekkes om te proberen. En ook voor m’n dochter leek het me heel interessant. Maar staat deze gratis training er niet meer op?
  Met vriendelijke groet
  Trudy Verweg

 • By Anita de Wit
  Posted 9 maart 2021 19:23 0Likes

  Hoi Jeffrey,
  Ik krijg volgende week een cliënt die ontzettende angsten heeft. Het is al op jonge leeftijd begonnen met angst om ziek te worden maar er komen steeds meer angsten bij. Haar leven is angst!
  Hoe gaat de behandeling eruit zien na de behandeling aan nek-rug-bekken?

  Met vriendelijke groet,
  Anita de Wit

  • By Jeffrey van den Dolder
   Posted 9 maart 2021 22:03 0Likes

   Hoi Anita,
   Dank voor je bericht. Dit is een veelvoorkomende casus en heel dankbaar om te mogen behandelen.
   Vraag haar bij de intake eens wanneer dit begonnen is en wat er speelde in die periode. Dit zal al heel veel inzichten geven.
   Allereerst zal er bij de behandeling van nek, rug, bekken al ontzettend veel lading vrijkomen. Houd dus maar vast rekening met een dynamische behandeling. (niet om je af te schrikken, maar om je erop in te stellen dat je de cliënt volop mag aanmoedigen om het proces aan te gaan. Dit is heel mooi en dankbaar om te mogen doen)
   Werk na de nek, rug en bekken even rustig op het hoofd: handen onder het hoofd (video: schedelnaden liggend)
   Vraag de cliënt dan tijdens deze hoofdbehandeling eens om de handen op het hart te leggen en zich te concentreren op de hartslag. Zodra cliënt deze kan voelen kloppen, mag deze het hart bedanken. Oprecht bedanken voor het feit dat hij/zij er is. Waarschijnlijk gaat dit gepaard met tranen, maar dat is juist goed. Zo komt de cliënt weer uit het hoofd in het lijf en worden denken en voelen weer met elkaar verbonden. Dit geeft heel veel rust.
   Ook is dit een mooie oefening voor wanneer er angstige gedachten opborrelen; handen op het hart en bedanken voor het feit dat je er bent. Ga daarna desgewenst even werken op de voeten om de persoon verder het lijf ‘in te trekken’ Deze mag weer stevig in vertrouwen gaan staan.

   Daarna kan je verder met de hormoonpunten: hypofyse, (hypo)thalamus, amygdala, pijnappelklier, schildklier, thymusklier, bijnieren, blaas.
   Wellicht dat dit een tweede behandeling vraagt, want ik denk dat nek, rug, bekken al wel behoorlijk wat tijd zal innemen.
   Vanuit je intake heb je waarschijnlijk heel veel redenen gehoord waarvoor hij/zij bang is. Leg eens een kleedje op de grond (ongeveer een flinke stap voor de cliënt) en vraag de cliënt eens wanneer hij/zij helemaal gelukkig zou zijn. ‘Hoe zou je je voelen als je volledig vrij en blij door het leven gaat?’Hoe zou het zijn om volledig op jezelf te vertrouwen?’ enz.. En dan mag de cliënt deze stap zetten. De gewenste situatie is op het kleedje, de stap is aan de cliënt om te zetten. Begeleid dit en je zal met die ene stap een wereld van verbetering merken. De intentie hierbij is: Nu stap je Uit de angst, in het vertrouwen. Je kan het!

   Heel veel succes en vooral heel veel behandelplezier Anita! Ik hoor graag van je hoe het gegaan is en of ik je nog verder kan helpen.
   Hartelijke groet,
   Jeffrey

   Ook de Mindtrainingen doen wonderen bij angstbeelden, wellicht voelt het oké om de cliënt hier ook op te tippen

   • By Anita de Wit
    Posted 10 maart 2021 06:36 0Likes

    Hoi Jeffrey,
    Super, dank je wel. Hier kan ik zeker iets mee. Ik laat je het verloop weten!

    Fijne dag,
    Anita

   • By Anita
    Posted 1 april 2021 12:18 0Likes

    Hoi Jeffrey,
    De cliënt heeft 11 dagen geleden haar eerste behandeling gehad alleen de basis. Ze heeft vooral de eerste dag echt verschil bemerkt en ging het dus iets beter. Ook nu is het beter dan het was maar ze ervaart veel meer stress na de behandeling. Volgende week komt ze terug voor de tweede behandeling dan ga ik verder met de behandeling zoals je hierboven hebt beschreven.

    Nu een andere vraag. Een meisje van acht jaar. Heeft al langere tijd dunnere ontlasting en het loopt haar zo weg. Soms heeft Ze binnen anderhalf uur twee keer haar ondergoed vuil tijdens een wandeling in het bos. Ik weet dat ik de darmen kan behandelen maar wat ik kan ik nog meer voor haar doen? Met andere woorden hoe zou jij het aanpakken? Ze heeft ook soms langere tijd geen last van diarree.

    • By Jeffrey van den Dolder
     Posted 2 april 2021 13:08 0Likes

     Hoi Anita,
     Dank voor je bericht.
     Gewoon nogmaals behandelen. Het ‘ervaren’ van meer stress, betekent alleen maar dat haar lichaam haar wijst op het belang om naar haar gevoel te luisteren.
     Immers: Als je doet wat je deed, dan krijg je wat je kreeg..
     Dus deze persoon zal de dag eens mogen beginnen met het bedanken van haar hart.
     Zo gaat deze luisteren naar het gevoel, want daar zit de sleutel.
     Een klacht is niets meer dan een boodschap. Hoe meer deze wordt ontweken, hoe harder het lijf zal gaan schreeuwen om aandacht.
     Verder gaan met de ingezette behandeling en verwonder je maar over de resultaten.

     Wat betreft het meisje van acht: Darmen = verwerking. Plat gezegd: Wat loopt haar er zo dun door?
     Op het moment dat ze in een rustige omgeving is komt het eruit.. Dus er loopt iets spaak in de verwerking.
     Ik zou hierin ook vader/moeder polsen, omdat daar natuurlijk een belangrijke sleutel ligt.
     Bekijk in jouw Lijfkracht abonnement eens het stuk over de maag/darmen en de hormoonpunten.
     Ook kan je de specifieke kinderbehandeling bekijken. Daarin zal je waarschijnlijk al heel veel duidelijk worden.
     Wanneer je dan nog vragen hebt, help ik je natuurlijk graag verder.
     Hartelijke groet,
     Jeffrey

   • By Anita de Wit
    Posted 2 april 2021 12:59 0Likes

    Hoi Jeffrey,
    Ik heb 10 dagen geleden mijn cliënt de eerste behandeling gegeven, alleen de basis. Komende woensdag komt ze voor de tweede behandeling. De eerste dagen had ze echt verandering bemerkt in haar mate van angst. Nu komt het weer meer naar boven. Ze ervaarde na de eerste behandeling wel meer stress en dat is gebleven.Woensdag maar kijken wat we gaan bereiken.

    Nu een andere vraag. Volgende week komt er een meisje van 8 jaar. Heeft op dit moment nu twee weken lang, dunne ontlasting wat haar zo wegloopt. Ze heeft in verleden vaker last gehad met ontlasting maar heeft ook veel periodes dat er niets aan de hand is. Ik weet dat het een direct lijntje is met verwerking. Mijn vraag is hoe zou jij dit aanpakken? Basis en dan alleen darmen? Alvast dank groetjes Anita

 • By Mariette Koelma
  Posted 12 maart 2021 19:07 0Likes

  Hoi Jeffrey,
  Sinds een paar dagen heb ik een abonnement op lijfkrachtherstel. De hele opzet ervan vind ik geweldig, mijn complimenten!
  Zelf heb ik de hele opleiding gedaan tot regenesis therapeut en voor mij is dit weer een fijne opfrisser!
  Graag wil ik de volgende casus met je bespreken. Ik ben werkzaam als verpleegkundige in de thuiszorg en moet me dus aan de reguliere geneeskundige regels houden. Dat is vrij frustrerend als je nogal holistisch bent ingesteld..
  Nu kom ik regelmatig bij een client met levercirrose, een ex alcoholist. Hij slikt een gamma aan medicatie, maar niets slaat aan, gaat steeds
  verder achteruit. Krijgt dagelijks lactulose en klysma’s omdat zijn lever de ammoniak niet meer kan afvoeren. Natuurlijk ook huidproblemen!
  Wat denk jij, hebben dit soort behandelingen nog zin? Client is ook erg dom, en erg sceptisch..
  Ik hoor graag van je,

  lieve groet,
  Mariette

  • By Jeffrey van den Dolder
   Posted 13 maart 2021 13:36 0Likes

   Dag Mariette,
   Allereerst: Dankjewel voor het compliment.
   Hier zit dan ook vele jaren studie en praktijkervaring achter, dus ik ben blij dat dit zo gewaardeerd wordt 🙂
   (zegt het voort, want ik vind dat de totale gezondheidszorg hiervan op de hoogte moet zijn)
   Wat betreft jouw casus:
   Een lever is het meest regeneratieve orgaan in ons lijf, maar…
   Allereerst heb je een hulpvraag nodig. Als de cliënt niet zelf wil dan houdt het op.
   Ook is een hele vracht medicatie juist weer een aanslag op dezelfde lever die je zo graag wilt ondersteunen.
   Daarbij is de oorzaak van alcoholisme een ‘verstoppen’; een vlucht zogezegd. Dit onderliggende probleem zal ook opgeruimd moeten worden, voordat alle systemen weer hun werk kunnen oppakken.
   Dus: Ofwel je hebt de volledige medewerking van de cliënt nodig (vanuit vrije wil) en zal alles moeten gaan behandelen, ofwel je probeert damage-control (tegen beter weten in)
   Ik heb een goede vriend gehad met een alcoholprobleem en een jong gezin. Ik wilde hem heel graag helpen en hij kwam met leveralen voor een behandeling..
   Uit betrokkenheid en voor zijn vrouw en dochter heb ik hem toen behandeld. De leverwaarden werden stukken beter, hij kreeg weer witte ogen en kleur in zn huid en voelde zich stukken beter. Twee weken later voelde hij zich zo goed dat hij wel weer kon gaan drinken.. Dus bedenk heel goed voor wie je deze behandeling doet.
   Omdat deze cliënt een hulpvraag heeft, of omdat jijzelf zo graag wilt helpen..
   Snap je wat ik bedoel?
   Wij willen graag iedereen helpen, maar lopen leeg als men zelf de hulpvraag niet herkent.
   Dus mijn advies: Ga bij jezelf na wat zinvol is voor jouzelf in deze casus, met de weet dat je de onwillende mensheid niet kan redden en dat ziekte/sterven ook voortkomen uit keuzes van de ander.

   Ik hoop dat je hiermee verder kan? Zo niet, laat gerust van je horen.
   Hartelijke groet, Jeffrey

   • By Mariette Koelma
    Posted 13 maart 2021 20:24 0Likes

    Dank je wel jeffrey, ik kan hier wel wat mee! Binnenkort kom ik weer even bij je terug voor een nieuwe casus met waarschijnlijk een betere prognose.

    lieve groet, Mariette

 • By Mariette Koelma
  Posted 14 maart 2021 10:38 0Likes

  Goedemorgen Jeffrey,
  Hier ben ik weer, zoals afgesproken, met een volgende casus.
  Dame, 85 jaar, bekend met hart en nierfalen, ernstige kortademigheid. In de familie is vader en moeder overleden aan hartkwalen, (dus zij zal hier ook aan overlijden, dit zit vast in haar brein).
  De ernstige kortademigheid dwingt haar steeds meer tot inactiviteit, waardoor ze eigenlijk nog meer achteruit gaat.
  Ik ken deze client via de thuiszorg waar ik ook werkzaam ben.Wij komen bij haar om steunkousen aan en uit te doen. Recentelijk heeft ze weer twee ziekenhuisopnames achter de rug ivm de kortademigheid. De plasmedicatie is (weer) opgehoogd en ze heeft te horen gekregen dat ze er maar mee moet leren leven.
  Mevrouw weet dat ik ook energetisch werk, en heeft hier wel oren naar.
  Nu is mijn vraag aan jou, welke behandelvolgorde stel jij voor?
  Ik hoor weer graag….

  lieve groet, Mariette

  Ps Schiet me ineens binnen dat haar ook is verteld, dat haar ruggewervels aan het” inzakken “zijn,waardoor zij ook veel klachten heeft regio diafragma

  • By Jeffrey van den Dolder
   Posted 17 maart 2021 16:34 0Likes

   Hoi Mariëtte,
   Dank voor je bericht. Dit is een heel mooie casus en heeft alles te maken met het leven toelaten.
   Dit is een negatief cirkeltje dat doorbroken mag worden:
   Kortademigheid: Het leven toelaten, met volle teugen. Welke plannen heeft ze voor de rest van haar leven?
   Wat heeft ze altijd al willen doen? Ga met haar weer een doel stellen, waarvan zij enthousiast wordt.
   nieren/blaas: spanning loslaten. Klinkt als een angstige vrouw die bang is om dood te gaan, maar daardoor bang is om te leven.
   Deze angst/spanning mag volledig van het systeem en ze mag zich opnieuw welkom heten..
   In de behandeling haar hart bedanken (via pijnappelklier/hart bedanken enz)
   Verder energetisch koordenwerk: moeder visualiseren en lijnen doorknippen. Jij raakt me niet meer, ik ben vrij.
   Dit zal heel emotioneel zijn, maar zet haar weer in eigen kracht. En dan; op volle kracht vooruit..

 • By Mariette Koelma
  Posted 18 maart 2021 16:54 0Likes

  Dank je wel Jeffrey, ik wacht op haar hulpvraag

  lieve groet, mariette

 • By Anita de Wit
  Posted 16 april 2021 17:18 0Likes

  Hoi Jeffrey,
  Mijn kleindochtertje van ruim 1,5 jaar (29 august 2 jaar) heeft vanaf haar geboorte een droge huid. Nu krijgt ze steeds meer rode plekken over haar lichaam (lijkt eczeem). Haar vader heeft daar ook veel last van. Ik heb geleerd dat de huid de grens is. bij aandoeningen aan de huid ga ik dus uit van over grenzen gaan. Kan ik mijn kleindochter met lijfkracht helpen?

  Dank je wel (alweer). Fijn weekend lieve groetjes Anita

  • By Jeffrey van den Dolder
   Posted 16 april 2021 19:10 0Likes

   Hoi Anita,
   Huid is inderdaad begrenzing.
   Bij jonge kinderen, zie kindercursus in het programma, t/m 6 jaar is het systeem met moeder nog één op één gekoppeld.
   Ze spiegelt dus alles wat bij moeder hoort. Accepteert moeder de grenzen van anderen? en/of stelt zij haar eigen grenzen wel?
   Het zou goed zijn om moeder te behandelen, dan verdwijnen doorgaans de klachten bij de kleine binnen heel korte tijd.
   Graag gedaan en ook een fijn weekend gewenst,
   Jeffrey

 • By Astrid Valikhani
  Posted 18 april 2021 14:04 0Likes

  Hoi Jeffrey en Mandy,

  Leuk om jullie te volgen op jullie paradijselijke plekje in Costa Rica! Fijn dat het zo goed gaat!

  Ik ben al een tijdje geabonneerd op de Compleet Mindtraining, maar hoe kan ik inloggen. Het lukt me niet dit te doen. Graag een handje hulp!

  Met een hartelijke groet, Astrid Götz ( Valikhani )

  • By Jeffrey van den Dolder
   Posted 18 april 2021 17:48 0Likes

   Hey Astrid, Dank voor je support.
   Wij blijven hard werken om onszelf en het aanbod voortdurend te verbeteren.
   In je mail heb je inloggegevens ontvangen.
   Ik zie dat je het wachtwoord hebt gewijzigd, dus dan kan je overal gewoon bij.
   Mocht je hier toch graag hulp bij ontvangen, dan kijkt onze technische man graag met je mee.
   Je kan hem direct benaderen via: peter@buildtolink.com

   Een warme en heel hartelijke groet, Jeffrey

Add Your Comment