Skip to content Skip to footer

Thera Rooth

Wie is Thera?

Geboren in Zandvoort (1969), met een MAVO-, MTS- en HBO-diploma Milieukunde op zak nooit precies geweten “wat-ik-wilde-worden-als-ik-later-groot-ben”, behalve gelukkig en gezond oud worden. Al op 15-jarige leeftijd kwam ik in aanraking met voetreflexologie wat mij intrigeerde en waar ik pas tegen mijn 30e met een cursus op de Volksuniversiteit verder in ging verdiepen. Rond die zelfde tijd heb ik mijn 1e graad in Reiki behaald en deed een cursus Natuurvoeding. Ik leerde mijn man kennen, kreeg drie kinderen en werkte daarnaast. Twee burn-outs, overgewicht, chronisch moe en slaapgebrek, allergieën en eczeem waren het gevolg, maar er viel nog geen kwartje hoe dit toch allemaal kwam.

Tot in 2012 een hardnekkige laaggradige longontsteking alles veranderde. Een zoektocht om van de chronische klachten en de daarbij behorende medicatie af te komen heeft mij de kracht van het zelfhelend vermogen van het lichaam leren inzien. Met voeding, leefstijl en diverse (energetische) massagetechnieken heb ik dat zelfhelend vermogen gereactiveerd en mogen ervaren, door mensen te begeleiden, dat dit proces ook bij anderen aangezet kan worden.

Dat zelfhelend vermogen wordt nogal door wat dingen in ons leven tegengewerkt. Als eerste op mijn zoektocht naar herstel wat ik tegen kwam was de verwoestende werking van suikers en alles wat zich als zodanig gedraagt in ons lijf. Met de Sugarchallenge Coach Opleiding kreeg ik een brede basiskennis mee vanuit o.a. de epi-genetica, suppletie en orthomoleculaire voedingsleer. Maar zeker ook mindset!

Over dat gelukkig en gezond oud worden zijn heel veel theorieën en als je er eenmaal in gaat verdiepen dan kom je van het een in het ander. Zo zijn er meer dingen die je gezondheid en verouderingsproces beïnvloeden dan alleen wat je eet. Het is ook belangrijk om te weten wat je verteert, wat je lichaam op celniveau opneemt en wat je uitscheidt. Verder is bewegen een belangrijk punt, maar ook ontspanning, met wie je omgaat, waar hoor je bij, heb je plezier in wat je doet en of je het gevoel hebt dat je een nuttig bijdrage levert aan het geheel.

Veel op van die laatste punten zit een oordeel op: wat is belangrijk, wat is plezier, wat is nuttig? Door de CompleetZijn trainingen van Mandy en Jeffrey zie ik nu steeds beter dat niets is wat het lijkt. Die normen en waarden komen uit de maatschappij en worden ons, generatie op generatie, met de paplepel ingegoten. Zelf heb ik gemerkt dat daar veel blokkades door zijn ontstaan die verhinderen dat geluk en energie kan stromen.

Neem het idee waar ik mee opgevoed ben: “Een slimme meid is op haar toekomst voorbereid”, een slogan van de overheid in de jaren ‘80. Mijn ouders hebben mij gestimuleerd om een goede opleiding te volgen en diploma’s te halen. Maar “de toekomst” blijft altijd in de toekomst, dat kan je eeuwig uitstellen. En wat is “goed voorbereid”? Als je een goede baan hebt en een dik salaris? Daar kan je heel gelukkig mee zijn, maar wat als dat nou net niet je ambitie is? Ik ervaar mijn geluk juist in minder stress, meer tijd voor mezelf én mijn gezin, oprechte aandacht voor de ander, persoonlijke ontwikkeling, houden van mezelf en dát leven voorleven voor mijn kinderen. Een leven vanuit verbinding, zelfliefde, dankbaarheid en overvloed waarbij de energie stroomt. Alles is energie, alles is energetisch met elkaar verbonden! Thuis komen bij jezelf, je root(h)s is waar het in basis om draait.

Een paar jaar geleden bleek onze dochter vast te lopen op de middelbare school. Nader onderzoek bracht aan het licht dat zij ADD-achtig gelabeld werd. Hoog intelligent met een vertraagde output. Tot drie maal toe stelde men voor het met “een pilletje” wel op te lossen, maar wat doe je een meisje in de groei aan, vooral op de lange(re) termijn? En wat voor een signaal geef je: je bent niet goed genoeg? Met een kleine aanpassing op school, alleen maar extra tijd voor toetsen, kon zij laten zien dat ze de stof wel beheerst. Een blij en gelukkig kind zónder medicatie, dat hebben we voor elkaar gekregen. Zij is mijn spiegel en ik herken veel in haar. Dat is waarom mijn hart uitgaat om vrouwen met (mogelijk) ADD in hun kracht te zetten, overbodige ruis bij ze weg te nemen en de volle potentie in het licht te zetten.

Mijn grote missie is zo veel mogelijk medicijngebruik terugdringen (beter voor mens en milieu) en meewerken aan een preventief gezondheidsbeleid, want in mijn optiek is voorkomen beter dan genezen. Dat is waarom ik de combinatie van mindset door de coaching programma’s van CompleetZijn, voeding, leefstijl en energetische (stoel)massage zo’n mooie bijdrage vind om voor iedereen dit stukje preventieve gezondheidszorg op een laagdrempelige manier toegankelijk te maken. Dat is echt lijfkrachtherstel!

Neem gerust contact op en informeer naar de mogelijkheden, ik denk graag met je mee in “wat kan er wel”.

Samen werken aan natuurlijke balans!

Thera Rooth

Food for your Rooths

06-30368382

facebook: https://www.facebook.com/thera.rooth

mail: thera@compleetzijn.nl

videocall boeken: https://calendly.com/consulentthera

Wil jij de persoonlijke begeleiding van Thera bij één van onze mentorships? 

Kies je mentorship hieronder en begin vandaag nog!

En speciaal voor de kinderen:

Een gezond & sterk zelfbeeld voor kids!

Je kan tevens via Thera jouw pakket Compleetzijn Mindtrainingen aanschaffen!

Maar wat zíjn die mindtrainingen nu eigenlijk?

Alles wat je doet, denkt, vindt over dingen, hoe je je voelt, hoe je je gedraagt, hoe je naar jezelf kijkt. Het zijn allemaal uitkomsten van programma’s die draaien in jouw onbewuste brein. Als je nu niet je droomleven leeft, dan is je programmering daar dus nog niet op afgestemd. Laten we dat even toelichten.

Oude overtuigingen die als waarheid zijn geïnstalleerd; in je jeugd, door je omgeving, door school, door sociale contacten, door werk, door media.. Heb je je ooit de herkomst al eens afgevraagd van; jouw onzekerheid, je frustraties, je angsten, jouw vermoeidheid, jezelf wegcijferen, jouw negatieve gevoel bij geld.. Het zijn allemaal onbewuste programma’s die ergens in jouw leven geïnstalleerd zijn en waar je je nu nog steeds naar gedraagt. En 95% van al ons gedrag gebeurt vanuit dit onbewuste brein. 

De nieuwste inzichten uit de Neuro-Wetenschap en Quantum-Fysica zeggen allemaal hetzelfde:  

Je kan je onbewuste brein opnieuw programmeren. De Mindtrainingen zijn de wetenschappelijk bewezen manier voor het verbeteren van jouw zelfvertrouwen, levensplezier, jouw wereld, jouw kansen, jouw gezondheid, jouw rijkdom en jouw geluk! Zonder uitzondering. 

Jouw gedachten bepalen jouw werkelijkheid, zonder uitzondering! Als je even een moment pakt om dit te overdenken, dan weet je dat dit waar is! En jouw manier van denken is ontstaan in de eerste jaren van jouw leven.

Dit is wat de meeste mensen nooit leren, omdat dit niet in ons onderwijssysteem is opgenomen. De manier waarop je denkt is (helaas) voor 95% bepaalt door anderen. Deze gedachten volgen ingesleten neuronenpaden in jouw brein, met telkens dezelfde uitkomsten. Je wilt betere resultaten, maar weet niet hoe je daar komt? 

Maak dan gebruik van de Mindtrainingen. Deze zijn ontwikkeld op de neuroplasticiteit van jouw brein en vormen nieuwe neuronenpaden! Deze stellen jou in staat om ‘als vanzelf’ betere gedachten te denken; van negatief naar positief. Voor een beter zelfbeeld, een betere gezondheid, financiële vrijheid, zelfverzekerdheid, succes, fijne sociale contacten, betere concentratie en wat je nog meer kan wensen.

Met de CompleetZijn Mindtrainingen verbeter je jezelf tot de persoon die jij écht wilt zijn! Word de beste versie van jezelf en de schepper van jouw mooiste leven.

 

In het pakket zitten de volgende mindtrainingen:

BESTEL HET PAKKET HIER