Skip to content Skip to footer

Online cursus Energetische Kinderbehandeling

Welkom bij de online cursus energetische kinderbehandeling

(Help je kindje)

Deze training bestaat uit een aantal video’s waarin ik je uitleg waarom het zo belangrijk is de psychosomatiek achter de klachten te begrijpen en we de behandeling in een bepaalde volgorde uitvoeren. Helemaal onderaan de pagina vind je de PdF van het cursusboek om te downloaden.

Je mag me altijd benaderen wanneer er iets niet helemaal duidelijk is en tevens nodig ik je hierbij uit om lid te worden van de Facebookgroep Lijfkrachtherstellers.

 

Het verwelkomen van nieuw leven is één groot avontuur, vol obstakels, uitdagingen, overwinningen en magie. Maar natuurlijk ook een reis vol verantwoordelijkheid, zorgen, slapeloosheid en bezorgdheid. 

Vaak is het ‘niet weten wat te doen’ het grootste struikelblok voor (jonge) ouders. Het kindje huilt veel, maakt vuistjes met de handjes, is onrustig en lijkt moeilijk te troosten. Er lijkt iets met je kindje aan de hand, hij of zij heeft ergens last van, maar het is niet duidelijk wat precies. Door de materie in deze korte cursus worden daar praktische vaardigheden voor gegeven, waardoor je altijd van hulp kunt zijn.

De informatie in deze cursus is erop gericht om het nieuwe leven zo warm mogelijk welkom te heten en de weg naar een optimale ontwikkeling zo plezierig mogelijk te laten verlopen. Door in een vroeg stadium bepaalde ongemakken te verhelpen, wordt de weg vrijgemaakt voor een optimale ontwikkeling en kunnen problemen verderop in de ontwikkeling voorkomen worden. 

Deze materie is bedoeld voor iedereen die zichzelf vader, moeder, opa, oma, oom of tante mag noemen. Maar zeker ook voor de professional die veel met (pasgeboren) kinderen te maken heeft. Door te voorzien in een zo goed mogelijke start, maak je de weg vrij voor een soepele verdere ontwikkeling.

 

De technieken die in deze cursus behandeld worden zijn in te zetten bij (pasgeboren) baby’s en jonge kinderen tot en met ca. 6 jaar oud.  Bij (pasgeboren) baby’s zijn deze technieken in te zetten bij overmatig huilen, overstrekken, buikkrampjes, reflux, spugen, slapeloosheid en voorkeurshouding. Bij de oudere kinderen tot en met 6 jaar oud kun je met het inzetten van deze technieken de volgende klachten helpen voorkomen: driftbuien, verstoord slaapgedrag, problemen met zindelijk worden, verstoord eetgedrag, veel huilbuien en drukte in het hoofd/het niet kunnen bereiken van je kind. 

Hieronder zie je een aantal video’s staan. Ze staan in chronologische volgorde. Om de technieken op een juiste manier tot je te nemen is het aan te raden deze volgorde aan te houden. Helemaal onderaan deze pagina staat de Pdf van de bijbehorende syllabus, deze kun je downloaden. Hierin staan alle oefeningen en extra informatie nog eens uitgelegd zodat je dit op een rustig moment nog eens door kunt lezen.

Ook staan er in deze syllabus nog 2 extra oefeningen die niet in de video aan bod komen: de handpositie op de slapen en het behandelen van de pijnappelklier.

Voor vragen en/of onduidelijkheden ben ik altijd bereikbaar op mijn email: mandy@compleetzijn.nl

De inhoud van deze training met de bijbehorende onderdelen (video’s, audio’s en syllabus) zijn auteursrechtelijk beschermd en mogen op geen enkele wijze worden gekopieerd en/of verspreid zonder schriftelijke toestemming van de auteur: Mandy van den Dolder.

 

Start de cursus

Intro video

Video 1: Lichaamseigen energie

Elk levend organisme bestaat uit cellen en energie. Deze cellen hebben een taak, welke ligt opgeslagen in het zogenaamde ‘celgeheugen’. Dit systeem zorgt ervoor dat iedere cel in ons lijf een bepaalde functie vervult. Gedurende ons leven kunnen verstoringen optreden, die zich doorgaans uiten in kwaliteitsverlies, pijn en disfunctie. 

Wat wij kunnen leren is het opnieuw activeren van dit celgeheugen en het energetisch opwaarderen van verstoorde gebieden. Wij activeren dus onze Lijfkracht. Wij leren deze Lijfkracht op te waarderen en hoe we deze praktisch kunnen inzetten om gezondheid te verbeteren.

 

Naar alle waarschijnlijkheid zullen wij een totaal ander beeld krijgen van ons lijf en onze mogelijkheden. In dit boekwerk wordt dit alles praktisch uitgelegd op nuchtere wijze. De technieken die zullen worden geleerd zijn direct inzetbaar voor het ondersteunen van de eigen gezondheid en die van de omgeving.

 

Video 2: Visualisatie voor het opwekken van jouw lijfkracht

Zorg dat je op een rustige plek bent waar je niet gestoord kunt worden en ga ontspannen zitten. Leg je handen ontspannen op je schoot en plaats beide voeten naast elkaar op de grond. Haal dan enkele keren diep adem, zo diep mogelijk in en zo lang mogelijk uit. Laat alle gedachten en zorgen van je af vallen en land langzaamaan in je eigen lichaam.

Video 3: Nek en schedelrand

Een grote oorzaak van een verstoring ligt vaak al bij de geboorte. Dit is voor een baby een grote belasting op de schedel, de nek en de wervelkolom. Ook de stress die de moeder ervaart wordt één op één meegegeven via hormoonuitwisseling, dus dit stresshormoon speelt ook een rol in het lijf van de baby. Waar zeker ook niet aan voorbij mag worden gegaan, is dat een bevalling voor alle betrokkenen een traumatische gebeurtenis is die verwerkt moet worden.

Video 4: Darmen

De darmen zijn bijzonder gevoelig voor spanningen. Spannende gebeurtenissen en alles wat wij te ‘verwerken’ krijgen hebben direct invloed op onze maag en darmen. Omdat een bevalling nogal grote indruk maakt, zowel fysiek als mentaal, is het dan ook niet vreemd dat deze opspelen in de periode na de bevalling. Ook een verkramping in de nek kan weer darmklachten in de hand werken. Om de kleine goed te kunnen helpen, gaan wij dan ook uit van een totaalbenadering van het systeem om zo de klachten bij het ontstaan te kunnen behandelen.

Video 5: Voetjes

In de voeten komt (vanuit de voetreflex) ons volledige lijf nog eens terug. Van onder onze voetzolen is elk gebied in ons lichaam nog eens vertegenwoordigd. Om deze reden is een blokkade in ons lijf dan ook vaak voelbaar onder de voeten. We kunnen dus ontzettend veel rust in het lijf brengen, door de voeten te behandelen.

Video 6: Slapeloosheid en de pijnappelklier

De pijnappelklier is een klier die centraal in ons hoofd gelegen is. Deze klier reageert op licht en met die informatie maakt de pijnappelklier melatonine aan, waardoor wij behoefte krijgen aan slaap. Om deze reden is het dan ook ontzettend belangrijk dat de baby direct meegaat in het aantal lichturen van de dag, zodat het systeem van de kleine direct van start gaat met het ontwikkelen van een gezond dag- en nachtritme.

Video 7: Balans brengen in denken en voelen

Wij mensen leven als rationele wezens. Ons hele leven hebben wij ingericht met ons hoofd. Ja maar, wat als, eerst dit, dan dat. Vaak ‘denken’ wij hier een vorm van controle mee te behouden. Echter: ‘controle’ bestaat niet, waardoor dingen weer anders lopen dan gepland. En dan komt meteen weer de angst omhoog voor het onbekende, waardoor onze behoefte aan ‘controle’ weer onverhoopt toeslaat en wij nog dwangmatiger willen proberen om de boel naar onze hand te zetten.

AFSLUITING 

Hiermee zijn we alweer aan het einde gekomen van deze waardevolle cursus. Je weet nu hoe je baby’s en kleine kinderen kunt behandelen bij de meest voorkomende klachten. Ga er veel mee oefenen en wees niet bang, er kan jou of de kleine niets gebeuren. Onthoud, niet forceren, maar de energie lekker rustig laten werken.  

In de Facebookgroep kun jij jouw ervaringen uitwisselen en om feedback vragen van therapeuten die al langer met deze materie werken. Uiteraard sta ook ik achter de schermen klaar voor jou, mail me gerust op mandy@compleetzijn.nl.

 

Bij een afgeronde cursus hoort natuurlijk ook een certificaat van deelname.

Vraag hem hiernaast aan –>