Skip to content Skip to footer

Contact Marieke en Ronnie


Je staat op het punt je in te schrijven voor de cursus Lijfkrachtherstel bij Marieke Tellmann en Ronnie Zengerink in Gelselaar (Gemeente Berkelland). Dé cursus die jouw leven kan veranderen. 

In slechts 2 dagen leer je stap voor stap jouw ‘lijfkracht’ te activeren, hoe je deze inzet voor jouw eigen gezondheid én die van een ander.

  Inschrijven voor de basismodule Lijfkrachtherstel:

  Inschrijving cursus Lijfkrachtherstel, datum van deelname:

  Inschrijving oefenmiddagen/avonden:

  Eventuele toelichting:

  Wie zijn Marieke en Ronnie?

  Mijn naam is Marieke Tellmann. Naast mijn baan in het voorgezet onderwijs ben ik in 2021 gestart met mijn eigen praktijk genaamd; Praktijk Marieke.

  Ik ben blij en dankbaar dat ik dit werk mag doen en mensen in de leeftijd van 0 tot 100 jaar mag helpen en begeleiden in hun proces.

   

   

   

  Hoe ben ik hier beland?

   

  Ik werk inmiddels al een geruime tijd in het onderwijs en had de laatste jaren het gevoel dat er iets mistte. Ik had meer uitdaging nodig en merkte vooral dat ik graag meer bezig wilde zijn met het coachen, begeleiden van kinderen en volwassenen.

  Ik heb vanaf 2018 ook meerdere opleidingen en cursussen gevolgd.

   

  In 2018 heb ik een auto ongeluk gehad. Na een lang revalidatie herstel en het volgen van diverse therapieën in het ziekenhuis werd mij gezegd; NAH en whiplash; hier moet je maar mee leren leven.

   

  Via internet zag ik een advertentie over de cursus Lijfkracht-herstel voorbij komen in Glanerbrug. Ik zag allerlei positieve reacties en kreeg gelijk een goed gevoel dat ik dit moest gaan doen.

   

  Ik heb de basiscursus gevolgd en een aantal weken later gelijk de verdiepingscursus gedaan omdat ik hier graag meer over wilde weten. Ik stond er versteld van wat je lichaam allemaal kan.

   

  Wauw wat leverde dit mij enorm veel positieve energie en rust op. De pijn van mijn whiplash was weg. Mijn hoofd voelde een stuk rustiger en ik merkte dat alles, mijn hele lijf veel soepeler was. Ik straalde weer in mijn ogen en had het gevoel ‘ik kan er weer tegenaan’.

   

  Daarna heb ik de cursus Systeemherstel bij Mandy van de Dolder gevolgd. Het lijf nog meer en dieper uitvragen op verschillende niveaus. Dit maakt het plaatje voor mij wel compleet.

   

   

  In 2020 heb ik de diagnose Reuma gekregen. Ik ben een voorbeeld van hoe je er op andere manieren mee om kunt gaan. Tuurlijk heb ik ook mijn obstakels, maar ik kijk er ook met een hele andere blik naar. Mijn rugzak is door de jaren goed gevuld, maar het is maar net hoe je ermee om gaat. Mijn lijf heeft reuma, ik niet. Door het toepassen van diverse therapieën waaronder Lijfkracht en systeemherstel voel ik me fijner. Ik ben dan in levende lijve een voorbeeld van hoe het ook anders kan. Tuurlijk heb ik wel eens een dag dat ik me niet oké voel maar ook dit hoort erbij.

   

  Achter elke klacht zit een boodschap. Jouw lijf is veel slimmer dan je hoofd. Neem dit dan ook serieus en luister naar je lichaam. Je auto breng je ook weg voor apk, maar waarom doen we dit niet voor onszelf?

  Ik ben een nuchter, gedreven, sociaal iemand en dat maakt ook dat ik jou graag wil helpen in jouw proces. Bij mij mag je jezelf zijn. Ik ben echt geïnspireerd geraakt door deze methode en ben dan ook blij en dankbaar dat ik één van de trainers in Nederland mag zijn om deze methode over te brengen.

  Samen met Ronnie Zengerink verzorg ik de training in Oost-Nederland.

  Bij Lijfkracht richten we ons op de oorzaak van de klacht. Hoe zou het zijn als? Je gaat met andere inzichten weer de deur uit. Tijdens de behandeling begeleidt ik jou door jouw proces. Ik laat je graag zien waar jouw lichaam toe in staat is.

  Heb je een vraag? Wil je meer informatie of wil je je aanmelden? Of heb je al geruime tijd een klacht waar je niet van af komt?

  Neem gerust vrijblijvend contact met mij op en we zoeken samen naar een oplossing.

  “Het mooiste wat je kunt worden is jezelf.”

  Liefs, Marieke 

  www.praktijk-marieke.com

  info@praktijk-marieke.com

  06-12143209

   Hallo mijn naam is Ronnie Zengerink,

  Ben getrouwd en heb 2 kinderen 58 jaar oud, en ben al 40 jaar werkzaam in het bedrijfsleven als werkvoorbereider, project manager, Teammanager. Tevens heb ik een eigen bedrijf in sport en Bewegen, Mental Coaching, Chirotherapie en leefstijlcoaching. Ben altijd bezig om mensen te willen helpen en ondersteunen, vandaar dat ik op zoek ben gegaan naar een opleiding wat bij mij past. 

   Ben in aanraking gekomen via facebook en een kennis die ook dit traject heeft doorlopen. Heb mij er verder in verdiept, en in 2020 begonnen met de basis cursus. Hierdoor zo geïnteresseerd en geïnspireerd geraakt, waardoor ik aansluitend de verdieping heb gevolgd.

   

  Dit voelde goed, niet als een aanvulling maar echt om hier met volle overgave mee aan de gang te gaan. Tijdens de cursus heb ik Marieke ontmoet van Praktijk Marieke, ook zij heeft dit net zoals mij ervaren. Jeffrey zocht op een gegeven moment trainers om deze cursus te geven, mede omdat hij met zijn gezin is gaan emigreren. Marieke en ik (Ronnie) hebben kort met elkaar gesproken en zijn zeer enthousiast geraakt om samen de training te geven voor Oost Nederland.

   

  Wil jij net als Marieke en ik op zoek naar een cursus, en je wilt inzicht in je lijf, (lijfkracht gaat uit van de totaal benadering) en mensen helpen met pijnklachten, emotionele of trauma’s dan is dit de juiste keuze.

  Marieke en ik (Ronnie) hebben veel ervaring op het gebied van coaching, begeleiding en hulp en ondersteuning bieden.

  Of heb jij al geruime tijd een klacht waar je niet van af komt?Neem gerust vrijblijvend contact met mij op en we zoeken samen naar een oplossing.

  ‘gewoon doen’

  Fijne groet,

   

  Ronnie

  www.fit-en-herstel.nl

  zengerinkfitenherstel@gmail.com

  06-53109012