Skip to content Skip to footer

Contact Marieke

Welkom op de inschrijfpagina van Marieke Tellmann!

Scroll naar onderen om je in te schrijven.

Tweedaagse Cursus Lijfkrachtherstel

 

LIJFKRACHTHERSTEL

– De meest complete en doeltreffende behandelwijze in de energetische geneeskunde – 

Een methode in de energetische geneeskunde, geschreven en ontwikkeld door dhr. J. van den Dolder, gecertificeerd natuurgeneeskundig therapeut

Waarom deze cursus?

Ieder mens beschikt over het vermogen om zichzelf en een ander te helpen genezen! Zónder uitzondering! Met gerichte inzet van je eigen Lijfkracht. Deze Lijfkracht is aanwezig in iedere lichaamscel en je leert in deze cursus om jouw Lijfkracht te activeren en inzetten voor het herwinnen van de eigen gezondheid én die van een ander.

Leer jezelf en een ander helpen genezen en schrijf je nu in op een cursuslocatie in Nederland.

De volgende onderdelen komen aan bod: 

 • nekpijn

 • rugpijn

 • hoofdpijn

 • vermoeidheid

 • pijnlijke voeten

 • zere schouders

 • spanningen, stress

 • kneuzingen

 • brandwonden

 • onderliggend trauma

 • scheefstanden, disbalans en blokkades

Wat leer je in de cursus Lijfkrachtherstel? 

 • De principes van de energetische geneeskunde;

 • Het opwaarderen van je eigen energie niveau;

 • Doeltreffende behandeling van de nek, rug, schouders, het bekken, het hoofd en de voeten;

 • Inzicht in het ontstaan van klachten;

 • Het leren stellen van de juiste vragen om iemand vooruit te kunnen helpen;

 • Werken met een heldere intentie;

 • Hoe je jezelf (en een ander) kunt ontdoen van spanningen, pijn- en gezondheidsklachten.

Na deze cursus ben jij direct in staat om jezelf én een ander te helpen genezen bij veelvoorkomende gezondheidsklachten. 

 Kosten cursus Lijfkrachtherstel:

De Lijfkracht-cursus bestaat uit twee dagen (weekend/tijden: 09.30-17.00), waarin theorie en praktijk samenkomen.
De kosten hiervoor bedragen €350,-.
De lunch voor beide dagen en het boekwerk zijn inbegrepen.
 

Korte Cursus Energetische Kinderbehandeling – Help je Kindje

Jouw kindje altijd en overal helpen bij ongemakken?

Vanuit de methode Lijfkrachtherstel ontstond, inmiddels alweer jaren geleden, de behoefte onder de cursisten, deelnemers en trainers om deze methode ook toe te spitsen op de allerjongsten. Hieruit is de cursus HELP JE KINDJE ontstaan.

Het verwelkomen van nieuw leven is één groot avontuur, vol obstakels, uitdagingen, overwinningen en magie. Maar natuurlijk ook een reis vol verantwoordelijkheid, zorgen, slapeloosheid en bezorgdheid. Vaak is het ‘niet weten wat te doen’ het grootste struikelblok voor (jonge) ouders. Door de materie in deze korte cursus worden daar praktische vaardigheden voor gegeven, waardoor je altijd van hulp kunt zijn. De technieken die in deze cursus behandeld worden zijn in te zetten bij (pasgeboren) baby’s en jonge kinderen tot en met ca. 6 jaar oud. 

 

Tijdens de online cursus “Help je kindje” leer je waarom deze klachten opspelen en je leert een aantal technieken die je thuis veilig, pijnloos, eenvoudig en praktisch altijd en overal toe kunt passen. 

In deze cursus leer je de kennis direct toe te passen. Hoe bijzonder is het wel niet om de hulp te kunnen bieden aan je eigen kindje of beroepsmatig in uw praktijk? 

De technieken zijn veilig en pijnloos toe te passen bij (pasgeboren) baby’s, peuters en kleuters. Inmiddels worden deze technieken al in vele huishoudens en praktijken uitgevoerd met groot succes!

Bij (pasgeboren) baby’s zijn deze technieken in te zetten bij:
      • overmatig huilen,
      • overstrekken,
      • buikkrampjes,
      • reflux,
      • spugen,
      • slapeloosheid en
      • voorkeurshouding.
Bij de oudere kinderen tot en met 6 jaar oud kun je met het inzetten van deze technieken de volgende klachten helpen voorkomen:
      • driftbuien,
      • verstoord slaapgedrag,
      • problemen met zindelijk worden,
      • verstoord eetgedrag,
      • veel huilbuien en
      • drukte in het hoofd/het niet kunnen bereiken van je kind.

Kosten korte cursus Energetische Kinderbehandeling:

De cursus Energetische Kinderbehandeling bestaat uit een dagdeel waarin theorie en praktijk samenkomen.
De kosten hiervoor bedragen €180,-.
Het boekwerk, een certificaat van deelname en koffie/thee zijn inbegrepen. 

 

Schrijf je hieronder in!

  Inschrijven voor de basismodule Lijfkrachtherstel:

  Inschrijving cursus Lijfkrachtherstel, datum van deelname:

  Inschrijving cursus Help je Kindje (energetische kinderbehandeling), datum van deelname:

  Inschrijving opfrisdag Lijfkrachtherstel, datum van deelname:

  Inschrijving oefenmiddagen/avond:

  Eventuele toelichting:

  Wie is Marieke?

  Mijn naam is Marieke Tellmann. Naast mijn baan in het voorgezet onderwijs ben ik in 2021 gestart met mijn eigen praktijk genaamd; Praktijk Marieke.

  Ik ben blij en dankbaar dat ik dit werk mag doen en mensen in de leeftijd van 0 tot 100 jaar mag helpen en begeleiden in hun proces. 

  Hoe ben ik hier beland?

  Ik werk inmiddels al een geruime tijd in het onderwijs en had de laatste jaren het gevoel dat er iets mistte. Ik had meer uitdaging nodig en merkte vooral dat ik graag meer bezig wilde zijn met het coachen, begeleiden van kinderen en volwassenen.

  Ik heb vanaf 2018 ook meerdere opleidingen en cursussen gevolgd.

  In 2018 heb ik een auto ongeluk gehad. Na een lang revalidatie herstel en het volgen van diverse therapieën in het ziekenhuis werd mij gezegd; NAH en whiplash; hier moet je maar mee leren leven.

  Via internet zag ik een advertentie over de cursus Lijfkracht-herstel voorbij komen in Glanerbrug. Ik zag allerlei positieve reacties en kreeg gelijk een goed gevoel dat ik dit moest gaan doen.

  Ik heb de basiscursus gevolgd en een aantal weken later gelijk de verdiepingscursus gedaan omdat ik hier graag meer over wilde weten. Ik stond er versteld van wat je lichaam allemaal kan.

  Wauw wat leverde dit mij enorm veel positieve energie en rust op. De pijn van mijn whiplash was weg. Mijn hoofd voelde een stuk rustiger en ik merkte dat alles, mijn hele lijf veel soepeler was. Ik straalde weer in mijn ogen en had het gevoel ‘ik kan er weer tegenaan’.

  Daarna heb ik de cursus Systeemherstel bij Mandy van de Dolder gevolgd. Het lijf nog meer en dieper uitvragen op verschillende niveaus. Dit maakt het plaatje voor mij wel compleet. 

  In 2020 heb ik de diagnose Reuma gekregen. Ik ben een voorbeeld van hoe je er op andere manieren mee om kunt gaan. Tuurlijk heb ik ook mijn obstakels, maar ik kijk er ook met een hele andere blik naar. Mijn rugzak is door de jaren goed gevuld, maar het is maar net hoe je ermee om gaat. Mijn lijf heeft reuma, ik niet. Door het toepassen van diverse therapieën waaronder Lijfkracht en systeemherstel voel ik me fijner. Ik ben dan in levende lijve een voorbeeld van hoe het ook anders kan. Tuurlijk heb ik wel eens een dag dat ik me niet oké voel maar ook dit hoort erbij.

   

  Achter elke klacht zit een boodschap. Jouw lijf is veel slimmer dan je hoofd. Neem dit dan ook serieus en luister naar je lichaam. Je auto breng je ook weg voor apk, maar waarom doen we dit niet voor onszelf?

  Ik ben een nuchter, gedreven, sociaal iemand en dat maakt ook dat ik jou graag wil helpen in jouw proces. Bij mij mag je jezelf zijn. Ik ben echt geïnspireerd geraakt door deze methode en ben dan ook blij en dankbaar dat ik één van de trainers in Nederland mag zijn om deze methode over te brengen.

  Ik verzorg de training in Oost-Nederland.

  Bij Lijfkracht richten we ons op de oorzaak van de klacht. Hoe zou het zijn als? Je gaat met andere inzichten weer de deur uit. Tijdens de behandeling begeleidt ik jou door jouw proces. Ik laat je graag zien waar jouw lichaam toe in staat is.

  Heb je een vraag? Wil je meer informatie of wil je je aanmelden? Of heb je al geruime tijd een klacht waar je niet van af komt?

  Neem gerust vrijblijvend contact met mij op en we zoeken samen naar een oplossing.

  “Het mooiste wat je kunt worden is jezelf.”

  Liefs, Marieke 

  www.praktijk-marieke.com

  info@praktijk-marieke.com

  06-12143209