Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Wat Denk Je Wel Niet?

Stop. Waar denk je aan op dit moment?

Zijn het gedachten van angst of vertrouwen?

Van armoede of welvaart?

Denk je dat je het kunt, of denk je van niet?

We hebben allemaal wel eens de beroemde quote van Henry Ford gehoord of ergens gelezen: “Of je nu denkt dat je het kunt, of denkt dat je het niet kunt, je hebt gelijk.”

Een tijdje terug besefte ik me dat ik wederom dat donkere pad van angst en denken in gebrek aan en beperking op was gelopen. Ik was óf situaties uit het verleden aan het afspelen óf ik maakte me zorgen over de toekomst. Compleet niet bezig met het huidige moment. En we weten allemaal dat het het huidige moment is waar we creëren.

Denken aan het verleden en je zorgen maken over de toekomst trekt een serie van gebeurtenissen aan dat ervoor zorgde dat ik mijn verleden bleef herhalen. Angst hield me ‘s nachts wakker. Hoe ging ik mijn rekeningen betalen? Waar zou het geld vandaan komen? Zou ik genoeg hebben totdat ik iets bedacht had? Hoe ben ik godsnaam weer terug gekomen in deze situatie? Een positie waarvan ik gezworen had dat ik me daar nooit meer in zou bevinden.

Waarom doen we onszelf dit aan? We weten dat waar we op focussen we er meer van creëren.

Ik besloot dat ik er genoeg van had. Dat is de eerste stap, een beslissing nemen. Het was tijd om ‘mijn mind op orde te krijgen’ zoals ik dat graag zeg. Wat betekent dat? Hoe krijg je je mind op orde?

Nadat je een beslissing hebt genomen is de volgende stap bewust worden van je gedachten.

Ik realiseerde me dat ik gestopt was met contact leggen. Onbewust had ik toegestaan dat negatieve, angstige en zorgelijke gedachten het over hadden genomen. En ja hoor, wat ik dacht werd werkelijkheid in mijn leven.

Gedachten worden dingen. Als je het in je gedachten kunt zien, kun je het vasthouden in je hand.”

Bob Proctor

Dus begon ik mijn gedachten te observeren, regelmatig te controleren. Ik herinnerde mezelf eraan dat ik waakzaam moest zijn.

Toen maakte ik een lijst. Ik somde alle zorgelijke gedachten op in de ene kolom en vervolgens alle dingen waar ik dankbaar voor ben in de andere. Toen vergeleek ik ze. En weet je? Dit is het interessante, 90% van de dankbaarheids-dingen stonden in de ene kolom en maar 10% stond er aan de zorgelijke gedachten-kant. Ik had die 10% toegestaan om mijn gedachten te controleren! Dat was een oog-opener. Ik begon daarop mijn focus te verleggen op alles waar ik dankbaar voor ben. Kies om dankbaar te zijn en je krijgt meer om dankbaar voor te zijn.

En toen gebeurde er iets grappigs. Ik verlegde mijn uitgangspunt, ik begon me op het positieve te focussen. Ik begon me te realiseren wat ik allemaal kan doen, alles wat ik heb, ik focuste me op alle overvloed om me heen. Ik richtte mijn aandacht op mijn vaardigheden, mijn zakelijke scherpzinnigheid, het feit dat ik KAN creëren. Zakelijke kansen begonnen tevoorschijn te komen. Mensen kwamen naar voren om me te helpen. Ze kwamen niet echt tevoorschijn, het is alleen omdat ik mijn perspectief veranderde dat ik ze ineens OPMERKTE.

Met mijn hernieuwde vertrouwen en focus op overvloed, ondernam ik ACTIE. Ik besloot voluit te leven en van elk moment te genieten. Ik focuste me op onze business, op de geweldige mensen in mijn leven, mijn buitengewoon liefdevolle echtgenoot en mij twee absoluut fantastische kinderen, op de hulp die komt als je je openstelt. Hulp die vanuit de vreemdste en de meest onverwachte plekken komt.

Elke dag zijn we gezegend met de ervaring van leven. Op elk moment, in elke situatie hebben we een keuze te maken. Wij moeten onze gedachten kiezen. Wat kies jij vandaag om over na te denken en op te focussen?

Dus, wat denk JIJ nu op dit moment?

Fijne dag!

Mandy van den Dolder – CompleetZijn