Skip to content Skip to footer

Introductie

Het doel van deze verklaringen is om jouw gedachten aan overvloed te sturen om de ideeën van gebrek en tekortkoming die jou beperken te breken.

Dit klinkt in het begin wellicht wat vergezocht, maar dit gebeurt omdat elke gedachte die wij denken vorm creëert op een bepaald niveau. Een simpele gedachte die onbelangrijk schijnt kan misschien wel bergen verzetten. Niets – geld niet, technologie niet, geen enkele business – kan de kracht die wij oproepen door het gebruik van onze mind om onze wensen te creëren, overtreffen.

Wat nu volgt zijn zeven stukjes tekst. Door er elke dag één te lezen wordt jij aangemoedigd jouw focus op overvloed te houden en gedachten aan gebrek, schaarste, angst en onrust zullen drastisch afnemen.

Nadat je elk bericht gelezen hebt raden we aan terug te keren bij dag 1 en het proces te herhalen, keer op keer. Het is deze dagelijkse keuze om aan overvloed te denken dat bepaalt wat er in jouw leven gaat verschijnen.

Terwijl je elke toewijding leest, laat je gedachten dan afdwalen naar mooie plekken en begrijp dat alles wat jij op het scherm in jouw hoofd kan zien jij ook in jouw materiële wereld kunt manifesteren. Als jij het vast kunt houden in jouw hoofd, kun je het vasthouden in je handen.

DAG 1

Ik kies ervoor in het universum van overvloed te verblijven.

Vandaag kom ik misschien veel redenen tegen om te denken dat dat wat ik wil of nodig heb niet zal arriveren, ik zal misschien oordelen over anderen en hen de schuld geven voor mijn omstandigheden.

Ik kan verblijven binnen dat universum – een universum van schaarste – of ik kies opnieuw.

Er is een andere wereld – een echtere wereld – waar alleen overvloed bestaat. In deze wereld is er geen schaarste of gebrek, maar eerder een eindeloze voorraad voor iedereen. Dit is het universum waar ik kies te verblijven.

DAG 2

Met elke ademteug, adem ik liefde en overvloed in.

Ik ben een kind van het universum, een gedachte in de mind van God, voor altijd omgeven en onderhouden door de substantie van de Goddelijke mind.

Oneindige liefde, welvaart en overvloed zijn beschikbaar voor mij, steeds wanneer ik mij weer herinner wie ik ben.

Ik open mijn mind vandaag voor de herinnering aan mijn echte aard en de aard van het universum. Ik open mijn mind en ik open mijn ogen vandaag voor de overvloed die overal om mij heen is.

DAG 3

Vandaag herken ik de overvloed die zich overal om mij heen bevindt.

Hoe vaak zie ik de overvloed om mij heen niet, of eer ik al de vriendelijkheid die ik ontvang niet, of sta ik mijzelf niet toe om al het goede in mijn leven volledig te omarmen?

Vandaag kijk ik door een ander paar ogen zodat ik de schoonheid en overvloed om mij heen wel zal herkennen. Ik zie een overvloed aan bomen, bladeren en gras, ik zie water stromen in beekjes, bloemen bloeien en dieren rondtrippelen, ik zie de schittering van licht dat alles omgeeft.

Ik herken dat de enige beperking in mijn leven de beperking is die ik mijn eigen verbeelding opleg. Vandaag herken ik de rijkdom van het leven.

DAG 4

Ik benader beperkte omstandigheden met onbeperkte gedachten.

De wereld is veranderlijk, de waarheid is dat niet. Ik sta achter de waarheid van wie ik echt ben en weet hoe het universum werkt, ongeacht mijn huidige resultaten.

Waar er gebrek lijkt te zijn in de materiële wereld, verklaar ik de oneindige overvloed van het spirituele universum.

Vandaag benader ik grenzen met het denken in onbeperkte mogelijkheden. Wat er ook gebeurt, ik herinner me dat grote verandering mogelijk is ongeacht de omstandigheid. Ik verklaar een overvloed aan liefde, gezondheid en financiële rijkdom, en ik ben er zo dankbaar voor dat ze allen van mij zijn.

DAG 5

Terwijl ik focus op overvloed, zal mijn angst van niet genoeg hebben verdwijnen.

Ik herken dat als ik op iets focus, alle bewijs van het tegenovergestelde begint te verdwijnen uit mijn bewustzijn.

Dus als ik zoek naar het positieve zal ik het negatieve niet opmerken. Als ik zoek naar het negatieve, zal ik het positieve niet opmerken.

De visie van een wereld in overvloed zal me de visie van een wereld in gebrek kosten. En de visie van een wereld in gebrek zal me de visie van een wereld in overvloed kosten.

Vandaag focus ik op een wereld van blijdschap en welvaart en al het andere zal verdwijnen.

DAG 6

Mijn ware ik is een magneet voor het goede.

Mijn paradigma vertelt me dat ik kan bloeien, maar alleen als ik hard genoeg werk. Ik hou vast, ik schraap, en toch verandert er heel weinig tot niets.

Mijn bewustzijn verhogen is mijn redding. Op dezelfde lijn komen met spirit die door mij heen en naar mij toe stroomt is als een magneet die alle goede dingen naar me toe zal trekken.

Ik laat de pogingen los om mijn wereld te repareren en in plaats daarvan focus ik mijn aandacht op de waarheid en het licht in mijn mind om al het goede wat ik wens naar me toe te halen.

DAG 7

Waar ik waarde aan hecht zal waarde hebben.

Vandaag waardeer ik alle zegeningen in mijn leven. Ik neem alle geweldige dingen die mij gegeven zijn niet voor lief. Ik vul mijn hart met dankbaarheid.

Ik waardeer mijn overvloed en ik weet dat wanneer ik dat doe de overvloed ook mij zal waarderen. Dat ik alles wat ik heb gebruiken mag voor het hogere doel – om anderen te helpen zoals het ook mij helpt.

Artikel door Mandy van den Dolder