Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

De Wet van Aantrekkingskracht

versus

De Wet van Vibratie

We willen allemaal veel behalen in ons leven.

Het meest belangrijke ding wat een succes- of groei-georiënteerd persoon zou moeten zoeken is het begrip van de wetten die ons universum beheersen en hoe je in harmonie met hen kunt komen.

Ik zeg dit omdat alles wat jij wilt naar je toe komt wanneer jij ermee in harmonie bent.

Wij bestuderen dit al vele jaren. Het begrijpen van deze natuurlijke wetten is een integraal onderdeel van onze business. Wij hebben hier programma’s in ontwikkelt en artikelen en webinars over geschreven en gehouden. Vandaag wil ik me echter richten op twee van de populairste (en meest bekende) wetten die gerelateerd zijn aan wat jij wilt in jouw leven.

Maar laten we eerst beginnen bij de basis.

Wat is Natuurlijke Wet?

Het woordenboek legt natuurlijke wet uit als een waarneembare wet die te maken heeft met natuurlijke verschijnselen.

Deze wetten beheersen alles wat er in het universum gebeurt. Zij zijn niet goed of slecht, positief of negatief. Ze zijn neutraal en exact.

In de film The Secret zegt Dr. Wernher von Braun: The natural laws of the universe are so precise that we have no difficulty building spaceships to fly to the moon and can time the landing with the precision of a fraction of a second.”

Ons probleem is dat we deze kennis niet toepassen in ons eigen leven.

We zijn ons er niet van bewust dat deze nauwkeurige wetten ook in ons leven werken, continu onze resultaten bepalend. En we snappen niet dat, vanwege deze wetten, alles wat we willen naar ons toe zal komen wanneer we er mee in harmonie komen.

De Wet van Vibratie

De wet van vibratie schrijft voor dat alles in het universum in een constante staat van beweging is. Wij noemen dit vibratie, en de snelheid waarmee iets vibreert noemen we frequentie.

Het enige verschil tussen het ene object en de andere is de snelheid van vibratie. Zelfs vaste objecten die wij als ‘statisch’ bestempelen, zoals cement of een bureau, vibreren op een hele lage snelheid. Jouw lichaam, daarentegen, vibreert op een extreem hoge snelheid.

Onze gedachten, net als al het andere in het universum, zijn energie. En zij vibreren op verschillende frequenties, afhankelijk van de aard van de gedachte. Jouw emotionele staat schrijft de vibratie van jouw lichaam voor. En, voor een heel groot deel, schrijven deze vibraties jouw ervaringen in het leven voor, omdat zij gaan resoneren met dat waar ze mee op dezelfde frequentie zitten.

De Wet van Aantrekkingskracht

De Wet van Aantrekkingskracht focust op het gebruik van jouw gedachten en gevoelens om te voorspellen wat jij aantrekt in jouw leven. Attractie is een kracht die wederzijds handelt tussen deeltjes materie met de neiging ze naar elkaar toe te trekken en hun scheiding tegen te gaan.

De Wet van Aantrekkingskracht heeft de afgelopen 15 jaar enorm veel aandacht gekregen door de film The Secret. Echter, je kunt deze wet niet toepassen zonder ook de Wet van Vibratie te snappen omdat deze twee onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn.

Want de Wet van Vibratie is de primaire wet, en de Wet van Aantrekkingskracht is de secundaire wet omdat vibratie de attractie veroorzaakt.

Onthoud dat alles in het universum vibreert. Jouw gedachten, die op een bepaalde frequentie vibreren, zorgen voor gevoelens, en het is de combinatie van die twee die de vibratie van jouw lichaam voorschrijft. En jouw gevoelens, die de vibratie van jouw lichaam voorschrijven, trekken mensen en dingen aan die een vibrationele match zijn.

Hoewel het klopt te zeggen dat jouw gedachten dingen worden, is het beter om te zeggen dat jouw vibratie in dingen verandert, omdat uiteindelijk, jouw vibratie ervoor zorgt wat jij aantrekt in jouw leven.

De Wet van Aantrekkingskracht werkt met de totale vibratie de we uitzenden, niet alleen met wat we zeggen dat we willen.

Hoe de Vibratie te Gebruiken Om te Manifesteren Wat we Willen

Het begrip van de Wet van Vibratie en de Wet van Aantrekkingskracht zal jou helpen om het leven dat jij wilt veel sneller te manifesteren – en met een hoop minder geworstel.

De Wet van Vibratie is altijd op zoek naar manieren om mensen, dingen en ervaringen die passen bij jouw vibratie bij elkaar te brengen.

Wanneer jij je dankbaar voelt en dat gevoel vasthoudt, verhoog jij je vibratie en zal je meer aantrekken om dankbaar voor te zijn. De Wet van Aantrekkingskracht kan alleen dat naar je toe brengen dat matcht met jouw vibratie.

Wanneer jij je ongerust voelt en met veel angst, frustratie en woede leeft, zal jouw vibratie niet matchen met gemoedsrust en blijdschap. De Wetten zijn exact – je kunt geen blijdschap aantrekken wanneer jij in angst en ongerustheid leeft.

Het goede nieuws is dat jij kunt kiezen in welke vibratie jij wilt leven door heel bewust jouw gedachten te kiezen. De meeste mensen kiezen hun gedachten niet. In plaats daarvan laten zij hun huidige omstandigheden voorschrijven waar ze over nadenken. Als resultaat blijven zij gevangen in die omstandigheden omdat zij op diezelfde frequentie blijven hangen.

Door met opzet jouw vibratie te kiezen, kun jij de wet gebruiken om je te verbinden met dat wat jij wilt.

Omdat alles energie is kunnen we ons verbinden met die energie en het manifesteren. We kunnen ons verbinden met de energie van overvloed, succes of liefde, maar we moeten hier dan wel voor kiezen.

Begin met het vaststellen van de energie en het gevoel dat je wilt ervaren. Wordt dan ‘verliefd’ op dat idee door het te visualiseren, een doelenkaart te schrijven, affirmeren – wat er ook maar werkt voor jou.

Wanneer jij verliefd bent op iets, resoneer je daarmee. Jouw gedachten, gevoelens en acties liggen dan in die lijn, wat betekent dat ze allemaal op dezelfde frequentie bewegen. Door dat plaatje en dat gevoel te creëren, roep jij de Wet van Vibratie en de Wet van Aantrekkingskracht met opzet op.

Ik stel voor dat je dit artikel nog een paar keer leest en dat je echt gaat begrijpen dat je aantrekt waarmee je in harmonie bent. Je trekt niet aan wat je WILT, je trekt aan wat je BENT. Verander je vibratie en jouw ervaring in deze wereld verandert volledig.

Op jouw succes!

Mandy van den Dolder

Ps. Kijk ook even naar deze frequentie-spiraal van het Abraham Hicks Instituut.