Skip to content Skip to footer

Wanneer jij het VERTROUWEN in het Universum verliest, doe dan dit

Heb jij ooit iets geprobeerd te manifesteren, gewoon voor de lol?

Toen ik voor het eerst de Wet van Aantrekkingskracht gebruikte was ik het aan de lopende band aan het testen. Ik manifesteerde kleine dingetjes als een gratis drankje, uitnodiging voor een etentje of een vrije parkeerplek. En dat ging heel makkelijk. Maar als het aankwam op het manifesteren van bijvoorbeeld geld, de perfecte cliënten of iets in die richting leek het bijna onmogelijk.

Waarom lijkt het toch zoveel moeilijker om de dingen te manifesteren die we écht willen?

En wanneer de dingen die we echt willen niet arriveren hoe hard we het ook proberen; hoe houden we dan toch dat vertrouwen in het Universum?

Daar ga ik vandaag voor jullie een antwoord op geven. Laten we eens kijken.

Geloof jij er echt in?

Want geloof en vertrouwen gaan hand in hand.

Eén van de belangrijkste dingen om de Wet van Aantrekkingskracht te laten werken zijn jouw overtuigingen, dat wat je écht gelooft.

Jouw overtuigingen vormen jouw gedachten en gevoelens, die hebben vervolgens invloed op de vibratie die je uitzendt en de dingen die je als resultaat daarvan aantrekt.

Helaas komen de dingen die we écht graag willen in ons leven samen met hele beperkende overtuigingen.

Beperkende overtuigingen zijn termen als:

 • Dat kan ik nooit betalen
 • Dat verdien ik niet/ dat ben ik niet waard
 • Ik heb geen tijd
 • Ik ben te oud / het is te laat
 • Ik heb er de middelen niet voor

Eigenlijk elke overtuiging die jou tegenhoudt te krijgen wat jij wilt.

Denk eens aan wat jij wilt manifesteren – pak dan een kladblok en een pen en schrijf op wat je voelt en denkt op het moment dat je denkt aan jouw verlangen. Jouw beperkende overtuigingen zullen daar ergens tussen staan.

Op het moment dat je ze helder hebt, is de volgende stap om uit te vinden waar ze vandaan komen. Was het iets wat jou herhaaldelijk is verteld als kind? Was het het resultaat van iets wat je vaker hebt meegemaakt?

Schrijf het allemaal op.

Voorbeeld:

Beperkende overtuiging – Dat kan ik nooit betalen

Oorzaak – Er werd je als kind continu verteld dat ‘geld niet op mijn rug groeit’

Streep dit door en bedenk een tegen-overtuiging of realistische affirmatie waarmee je het kan overschrijven.

Wat probeer je écht te manifesteren?

Het Universum weet precies wat we willen.

Soms zijn we het ZELF die het uit moeten zoeken. Waar vraag je nou echt om?

Een voorbeeld.

Als het Universum ogen zou hebben weet ik zeker dat het af en toe met de ogen zou draaien wanneer het hoort ‘ik wil graag de lotto winnen’.

Het winnen van de lotto komt met een aantal haken en ogen. Hier zijn er een paar die ik heb gehoord:

 • Als je dit publiekelijk maakt – zal iedereen weten hoeveel je hebt en kan je daarmee jezelf in gevaar brengen
 • Iedereen vind plotseling dat ze recht hebben op een stukje van jouw winst – inclusief mensen die je al jaren niet hebt gesproken
 • Hierdoor kunnen jouw relaties onder spanning komen te staan
 • Wanneer je besluit anoniem te blijven krijg je geen steun of advies
 • Hierdoor kan het zijn dat je je winst zo weer verliest en eindig je misschien slechter dan voordat je won
 • Je hebt plotseling heel veel geld en nu je alles hebt waarvan je dacht dat je het wilde om je leven compleet te maken, voel je je nog steeds leeg en doelloos
 • Nu je al dit geld hebt, heb je het gevoel dat er niets meer is om naar te streven

Hoe geweldig het ook zal zijn om de lotto te winnen, mensen zien vaak alleen geld en vergeten de potentiële problemen die het met zich mee kan brengen.

Maar het Universum ziet alles en weet wat het beste is voor ons. Als het winnen van de lotto ons uiteindelijk bovenstaande problemen zal opleveren zal die wens niet in vervulling gaan. Dat is de reden waarom ik denk dat er zoveel mensen dit verlangen hebben en het nooit waar zien worden.

Dus, wat is de oplossing?

Wanneer iemand het verlangen heeft om de lotto te winnen, is dat wat deze persoon écht wil een overvloed aan geld dat snel naar hem toekomt zonder ervoor te hoeven werken.

En dit is dus precies hoe erom gevraagd zou moeten worden.

Het winnen van de lotto is gewoon één van de manieren om dat resultaat te bereiken en door dat aan het Universum te vragen, sluit je jezelf af voor zoveel andere opties om geld in overvloed te ontvangen.

Wees heel specifiek wanneer je met het Universum werkt. Vraag PRECIES om wat je wilt, zonder te vragen hoe je het wilt. Laat het HOE over aan het Universum.

Lees succes verhalen

Niets maakt mij blijer en verhoogt mijn vibratie sneller dan het lezen van de Wet van Aantrekkingskracht succes verhalen. Ze herinneren me eraan dat het mogelijk is om de dingen te krijgen die je wilt, en dat het bij heel veel mensen wereldwijd, elke dag gebeurt. Ze motiveren mij en inspireren mij om alles wat ik heb in het manifesteren van mijn droomleven te stoppen, omdat ik weet dat het kán!

Wanneer jij het gevoel hebt tegen een muur aan te lopen met jouw manifesteren, is dit één van de beste manieren om je vibratie direct te verhogen.

Hoe kan je niet geloven wanneer zoveel mensen hun ongelooflijke verhalen met ons delen?

Een hele goede succes verhalen boeken tip is “Chicken Soup for the Soul” van auteurs Jack Canfield en Mark Victor Hansen.

We worden continu getest

Ik geloof dat de momenten waarop er niets lijkt te gebeuren een test zijn van ons vertrouwen en geduld.

Geef je het op, wordt je boos op het Universum en verlies je al je vertrouwen of blijf je geduldig, wetend dat dat wat je wilt naar je toe komt op het perfecte moment?

Als het je lukt dat laatste te doen, zal dat wat je wilt nog sneller naar je toe komen.

Maar, lijk je echter op mij dan zal geduld een uitdaging zijn wanneer je iets echt, écht heel graag wilt.

Ik heb graag het gevoel dat ik in elk geval íets doe om de boel sneller te laten gaan.

En ik heb geleerd dat er iets is wat je wél kan doen, iets dat geen enkele weerstand creëert, het manifesteren versnelt en je beter laat voelen dat je moet wachten:

Je kan namelijk werken aan de verbinding tussen jou en het Universum.

Mediteer, bid, doe alles wat je kan om jouw vibratie hoog te houden. Onderneem geen acties om de situatie te forceren of dingen te laten gebeuren – dat geeft een boodschap aan het Universum dat je het niet vertrouwt.

Laat je grip los

Er zijn heel veel dingen waarvan ik in het verleden dacht dat ik ze echt graag wilde hebben. Het eerste visie bord dat ik heb gemaakt stond vol met dingen die ik nu helemaal niet zou willen.

Soms hebben we last van tunnelvisie en zijn we zo gefocust op het verkrijgen van dat ene ding dat we helemaal geen oog meer hebben voor iets anders en dat we misschien wel iets veel beters laten glippen.

Het Universum zál ons blokken voor de dingen die niet voor ons bestemd zijn. Als er niets te behalen, te leren of van te genieten valt – is het niet voor ons. Als iets echt niet gaat gebeuren, helpt het soms om de grip los te laten en te overwegen dat het dan misschien niet voor jou bedoeld is.

Er is altijd een reden waarom, en die reden zal je in de loop van de tijd ontdekken.

Sta dus open voor andere opties. Sta overal voor open.

Leid jezelf af

Het leven is 10% wat er met je gebeurt en 90% hoe jij daarop reageert” – Charles R. Swindoll

Geweldige quote.

Gefrustreerd raken dat je nog niet hebt wat je wilt zal het alleen maar verder en verder weg duwen. Frustratie vertelt het Universum dat je er niet op vertrouwt dat je zal ontvangen waar je om gevraagd hebt en dat creëert weerstand.

Wanneer je voelt dat je die kant op beweegt, richt je energie dan op iets anders. Stel een doel voor jezelf en stop al je energie in het behalen daarvan.

Heb je ooit opgemerkt dat wanneer je een bericht verwacht van iemand die je leuk vindt en je maar angstig naar je telefoon blijft staren, het nooit komt? Maar wanneer je jezelf afleidt en je een paar uur later naar je telefoon kijkt je plotseling dat bericht hebt ontvangen?

Manifesteren werkt op exact diezelfde manier.

Wanneer je actief op iets wacht en je dus focust op wachten, is dat wat je manifesteert. Nog meer wachten. Wat alles nog veel langer laat duren.

Wanneer je het met rust laat en jij jezelf afleidt kan dat wat je hebt gevraagd manifesteren zoals het is bedoeld, zonder de invloed van onze gedachten en de ongeduld creërende weerstand.

Laat alle betrokkenheid los

Nu even de reden waarom het zoveel makkelijker is om een stuk taart te manifesteren dan een miljoen euro.

Dat komt omdat we ons niet emotioneel betrokken voelen bij de taart.

Een miljoen euro zorgt voor een heel mooi leven voor jou en je familie. Je kunt dan het huis kopen waar jij altijd over gedroomd hebt, de auto waarvan je nooit had gedacht dat je er op een dag in zou rijden, het kan een fantastische studie voor je kinderen bekostigen, het kan al je schulden afbetalen en jou een stress vrij leven laten leven.

Maar een stuk taart … is een stuk taart. Je kan er één halen wanneer je maar wilt. Ja, het smaakt lekker – maar wanneer je het opgegeten hebt is het weg. Totdat je nog een stuk wilt.

Zie je het verschil? Wanneer jij denkt aan het hebben van een miljoen euro voel je emotie omdat het je leven kan veranderen. En dat zorgt voor emotionele betrokkenheid.

Een stuk taart? Niet echt.

Wat kunnen we dus doen?

Lol hebben.

Wanneer je speelt met het Universum en je de Wet van Aantrekkingskracht test en er lol mee hebt, zal je merken dat je veel sneller iets manifesteert dan wanneer je leven ervan af hangt.

Iedereen gaat er tegenwoordig zo serieus mee om – dat je makkelijk vergeet dat werken met de Wet van Aantrekkingskracht leuk zou moeten zijn.

Geniet van de signalen en de tekens die je ontvangt. Experimenteer. Speel spelletjes – zeg het Universum dat je een lime groene auto wilt zien of een persoon op stelten – iets dat je niet elke dag ziet – en wacht op de reactie die je krijgt.

Je zal het geweldig vinden én het herstelt jouw vertrouwen in het Universum.

Wanneer jij dit benadert met vrolijkheid is er zoveel minder weerstand.

Blijf geloven

Wanneer alles mis lijkt te gaan en je het gevoel krijgt dat het Universum je in de steek laat is dat het meest frustrerende gevoel ter wereld. Maar weet dat het altijd werkt, het zal je altijd steunen en het reageert altijd op de gedachten en gevoelens die jij uitzendt.

In plaats van het vertrouwen te verliezen, weet dat dat wat er gebeurt, gebeurt met een reden, voor jouw hoogste goed. Houd vol, wees geduldig en herinner jezelf eraan dat alles gebeurt wanneer de tijd daar is.

Hartegroet, Mandy