Skip to content Skip to footer

 

De helft van de mensen die een doel stelt aan het begin van een nieuw jaar hebben ze al opgegeven tegen het einde van januari.

Dat is geen verrassing als je nadenkt over alle redenen die mensen geven voor het niet nastreven van hun doel elk jaar.

Maar dit is het probleem.

Veel van die mensen liegen tegen zichzelf, en totdat ze begrijpen wat er echt gebeurt, blijven ze hun gestelde doelen tekort doen.

Ik wil niet dat jou dat het volgende jaar gebeurt, dus vandaag deel ik informatie dat jou gaat helpen wanneer jouw toewijding aan jouw doel begint af te brokkelen.

Kijk, wanneer jij begrijpt wat de echte reden is dat jij jouw doelen in de steek laat, weet je ook hoe je dit overwint.

Dus, hier zijn de echte onderliggende redenen dat je het soms zo moeilijk vind om bij je gestelde doel te blijven.

Reden 1: Jij Gelooft niet in Jezelf

Jij bent Gods hoogste vorm van creatie. En als je even de tijd neemt, denk ik dat je zult herkennen dat dit waar is.

Denk er eens over na. Jij kunt jouw gedachten gebruiken om bijna alles te creëren wat je serieus wilt. Geen enkel ander wezen op aarde kan dat.

Jij kunt jouw verbeelding gebruiken om iets te maken wat nog nooit heeft bestaan. Iets dat de wereld kan veranderen.

En jij kunt persoonlijke records verbreken, best-selling boeken schrijven, in het huis van je dromen wonen, huizen en scholen bouwen voor families en kinderen die hulp nodig hebben, en alle geld verdienen dat je wilt.

Jij kunt al deze dingen doen, en nog zoveel meer. Maar je moet in jezelf geloven.

De vraag is, waarom geloof jij niet in jezelf?

De waarheid is dat veel ervan niet jouw schuld is.

Want de meeste van jouw overtuigingen waarmee jij geprogrammeerd bent zijn al honderden jaren oud. Die overtuigingen waren ooit misschien heel logisch, maar vandaag de dag zijn ze absoluut absurd omdat we in een totaal andere wereld leven. Dus, veel van jouw oude overtuigingen hebben een upgrade nodig.

Professor Leland Val Van de Wall zei, Our belief system is based upon our evaluation of something, and frequently if we reevaluate a situation, our belief about that situation will change.”

Dus, als jij niet gelooft dat jij jouw doel kunt behalen, dan is het tijd om sommige dingen te revalueren.

Evalueer opnieuw wie jij bent. Evalueer opnieuw waarom jij doet wat je doet. Evalueer opnieuw wat jou raakt. Evalueer opnieuw jouw gevoelens en gedrag. En evalueer opnieuw waar jij jouw advies van krijgt. De enige perso(o)n(en) waar jij advies van aan zou moeten nemen is diegene die al heeft gedaan wat jij wilt doen.

Geloof is een voorwaarde als je ook maar iets van waarde probeert te behalen. Het maakt niet uit hoezeer jij wenst dat jij een doel bereikt of hoe hard je ervoor werkt. Als jij niet gelooft dat je iets kunt doen, zal jij niet slagen.

Reden 2: Jij Wilt Het Niet Graag Genoeg

Als jij een doel in de steek laat, kan dat komen omdat het doel niet spannend genoeg is voor jou om de moeite voor te doen. Ook al is het misschien iets waarvan je voelt dat je het moet doen of zou moeten doen, misschien inspireert het jou niet.

In plaats van inspiratieloze doelen te stellen waarvan je denkt dat je ze kunt behalen met iets meer moeite, sta jezelf dan de gedachte toe dat je echt Gods hoogste vorm van creatie bent.

Geef jezelf een nieuwe titel: Regisseur. Realiseer je dat, als regisseur van jouw leven, je elke film kunt maken die je wilt. Beslis welk verhaal je wilt vertellen, welke scenes jij wilt filmen, en hoe je wilt dat de film eindigt.

Laat je gedachten eens gaan en schrijf verschillende dingen op die je echt heel, heel erg graag zou zijn, doen en hebben volgend jaar.

Kies dan één van die dingen als jouw doel – iets dat je wilt, niet wat je nodig hebt. Er zit geen inspiratie in noodzaak. Als jouw doel niet groot en prachtig is zal het jou niet inspireren. En je zult veel eerder geneigd zijn het op te geven wanneer de weg naar de manifestatie ervan moeilijk wordt.

Reden 3: Nieuw Doel, Zelfde Mindset

Veel mensen worstelen om hun doel te bereiken omdat zij een doel hebben gesteld zonder hun manier van denken te veranderen.

Bijvoorbeeld, een verkoper wiens verkopen laag zijn zal een hoger-inkomen doel stellen voor dit jaar, maar geeft het al binnen een paar maanden op.

Of iemand die elk jaar besluit dat dit het jaar is waarin ze in vorm gaan komen. Dus, beginnen ze met hardlopen vijf dagen in de week, gaan drie dagen in de week gewichtheffen en veranderen hun dieet. Binnen enkele weken stoppen zij echter met sporten en gaan terug naar de manier van eten die ze altijd al hebben gehad.

Jaar na jaar vallen deze mensen terug in oude patronen dat hen tegenhoudt de veranderingen door te voeren die nodig zijn om hun doel te behalen.

Maar waarom?

Zij zijn wanhopig bezig om hun EINDRESULTAAT te veranderen. Echter, zullen de RESULTATEN die zij ontvangen bepaald worden en dat blijven door hun ACTIES, die altijd gemotiveerd worden door hun mindset.

Een onzichtbare vijand houdt deze mensen tegen omdat zij niet begrijpen dat hun mindset de echte veroorzaker van hun resultaten is.

Dit is een veelgemaakte fout die jij misschien ook maakt – jezelf identificeren met jouw huidige resultaat omdat dat in harmonie is met jouw huidige mindset…..

Hou Op Dit Jezelf Aan Te Doen

Wanneer jij gefaald hebt een doel te behalen of een Nieuwjaars-voornemen, komt dit hoofdzakelijk door één ding…..wat er op dat moment gaande was in jouw mind.

Dus, probeer volgend jaar het volgende om jouw mindset te verschuiven zodat het in lijn ligt met jouw doel:

  1. Houdt een plaatje van jouw doel vast in jouw hoofd die jou echt inspireert (als degene die je nu hebt dat niet doet, bouw dan een nieuwe)
  2. Bepaal de mindset die je nodig hebt om dat doel te bereiken en doe alsof.
  3. Maak van persoonlijke ontwikkeling een prioriteit voor jou.
  4. Verander jouw zelf-communicatie en de manier waarop je tegen anderen praat. Denk en praat over hoe capabel jij bent en hoe goed de dingen gaan in jouw leven.
  5. Ga voorbij ongemak en hou je aan de gewoonte die jou dichter bij jouw doel gaat brengen.
  6. Leer door middel van herhaaldelijke experimenten dat je sterker bent en meer capabel dan je denkt.
  7. Luister naar de mensen die al gedaan hebben wat jij wilt doen.

Met deze oefening zal jij jezelf veel meer aan de oppervlakte brengen. En na een tijdje, zal jij je realiseren dat het behalen van jouw doel niet alleen “mogelijk” wordt of “waarschijnlijk”…..het wordt praktisch onvermijdelijk.

Op jouw succes,

Mandy van den Dolder